vrijdag 16 januari 2009

Puppycursus

Afgelopen week heeft Fija haar eerste puppyles gehad.
Ondanks dat het mijn "zoveelste" hond is doorloop ik minstens het gehele eerste levensjaar van een nieuwe pup gehoorzaamheidscursussen.

Ik vind dat belangrijk voor de socialisatie, en het feit dat ik dan een uurtje alleen met een bepaalde hond bezig ben, zodat alle aandacht voor hun is en ze ook leren buiten de roedel normaal te functioneren.




En wat hebben deze foto's nu met de puppycursus te maken?

Wel, ik had met Fija de oefeningetjes doorgenomen die we tijdens de eerste les geleerd hadden en daarna mocht ze even spelen (want spel hoort ook bij de training).


Tot slot nog even poseren (morgen 12 weken oud).

4 opmerkingen:

Yolanda Elizabet Heuzen zei

En wie is er dan een klein knap hondje? Ja, dat is Fija! Groot gelijk dat je ook met haar gaat trainen want elke nieuwe positieve ervaring die ze op doet is goed voor haar socialisatie.

marga zei

Ik had Fija al gezien bij Yolanda.........wat een schatje!!!!
Fijn weekend

Anoniem zei

Ik ben niet zo gecharmeerd van al die gehoorzaamheidscursussen en van puppiecursussen al helemaal niet. Een pup moet nog lekker kunnen free wheelen en in het dagelijks leven leren wat van hem of haar wordt verwacht en dan vooral zonder opgelegde oefeningen.

Brenda zei

Ze is een beeldig hondje! Je hebt me aangestoken Margo want ik ben ook een blog begonnen, hartstikke leuk!

Heel goed dat je haar laat trainen. Ik vind het een waardevolle aanvulling op een puplevendje. Vooral als je ziet dat ze er zoveel plezier aan beleven, daar gaat het om.

Groetjes, Brenda (Bon en Chris)